Historische Vereniging Wieringen
De historie van Wieringen, een uniek stukje Nederland
WelkomAgendaOver onsDat was Wieringen toenMarkante WieringersWieringer traditiesWieringer dialectExcursie NieuwsFavoriete LinksWebshopDigitaal Archief
Filmavond over Wieringen


Mooie beelden bij Historische Vereniging Wieringen


Traditiegetrouw organiseert de Historische Vereniging Wieringen ieder jaar in november een informatieve en gezellige avond voor haar leden. Deze avond vond dit jaar plaats op donderdagavond 13 november vanaf 20.00 uur in café De Harmonie aan het Kerkplein te Hippolytushoef. Geen lezing of boekpresentatie dit keer, maar bewegende beelden over Wieringen en haar soms kleurrijke bewoners.

Filmavond 13 november 2014De avond verloopt een beetje van zwaar naar vrolijk. Er wordt namelijk gestart met een film, gemaakt door Dick Doornik, welke gaat over een Wieringer begrafenis. Geen echte begrafenis, maar een reconstructie van een begrafenis zoals dat vroeger op het eiland ging.

Na een korte pauze komt de volgende film. Deze is gemaakt door TV Noord Holland en bevat mooie beelden van Wieringen, zoals wij dat kennen, afgewisseld met veel historisch beeldmateriaal. Ook komen in de film diverse bekende Wieringers aan het woord. 

De laatste film van de avond zijn opnames welke in vroeger tijden gemaakt zijn door Lokale Omroep Zuiderzee (LOZ). Jaren geleden heeft de Historische Vereniging Wieringen deze banden geschonken gekregen van LOZ, met de bedoeling ze op deze manier voor het nageslacht te bewaren. Roel van der Schaaf uit Hippolytushoef heeft veel banden bekeken en de waardevolle stukken daarvan op DVD gezet. Vooral mooi hierbij zijn interviews met en portretten van bekende Wieringers. Welke bekende en inmiddels helaas overleden Wieringer we hieruit geselecteerd hebben blijft nog even een verassing. Om toch een klein tipje van de sluier op te lichten: hij speelde accordeon en hield van mosselen, althans daar zongen ze als duo op de kermis vaak over. 

Lezing gehouden op: donderdag 13 november 2014

Filmavond over Wieringen
25 jaar bestaan H.V.W.
Vikingsporen op Wieringen
Verzoek van Texel
Vikingen op Wieringen?
Bezoek Koningin Beatrix aan H.V.W.
Kieken op Wieringen
Benoeming Ere leden
WelkomAgendaOver onsDat was Wieringen toenMarkante WieringersWieringer traditiesWieringer dialectExcursie NieuwsFavoriete LinksWebshopDigitaal Archief